مقاله در مورد شير گاو


مقدمه


پروتئين حيواني نقش اساسي در تغذيه انسان و کمبود آن باعث اختلالات رشد و توليد مثل و عقب افتادگي فکري و غيره مي گردد. پيشرفت يک مملکت را مي توان از روي مصرف پروتئين سرانه حيواني سنجيده و در واقع يکي از عوامل پيشرفت،تغذيه صحيح با پروتئين حيواني کافي مي باشد. حدود 50% پروتئين حيواني مورد مصرف سرانه در کشور ما از طريق شير تامين شده که قسمت اعظم شير توليدي توسط گاوهاي شيري توليد ميشود لذا با توجه به اين امر پرورش و نگهداري گاوهاي شيرش از اهميت ويژه اي برخوردار مي گردد.


راههاي افزايش توليد شير استفاده صحيح از اصول علمي دامپروري شامل تغذيه ، مديريت، بهداشت و اصلاح نژاد مي باشد. ناگفته نماند که اصلاح نزاد بدون بهبود وضع تغذيه ،مديريت و بهداشت نتيجه مطلوب خود را نمي تواند بروز دهد ، بنا بر اين افزايش ميزان توليد شير از طريق رکوردگيري و اصلاح نژاد و رساندن توليد به مرز خودکفائي يکي از ضروري ترين مسائل دامي کشور مي باشد که مرکز اصلهح نژاد با استفلده از سيستمهاي رکورد گيري در جهت رفع نياز کشور به فرآورده هاي دامي و با استفاده از دستاوردهاي جديد علمي و تکنيکهاي پيشرفته و نيز با کمک گرفتن از صاحب نظران مربوطه و همکاري دامداران جهت خود کفائي محصولات دامي حرکت مي نمايد.


به منظور رسيدن به اين امر مهم هر کدام از صفات اقتصادي مورد نظر بايد دقيقا رکوردگيري شده در پرونده گاو ثبت گردد. با توجه به آمارو ارقام بدست آمده از رکوردگيري مي توان گاو را حذف و يا انتخاب نمود يعني از روي رکوردگيري انفرادي، گاوهاي کم توليد شناسائي مي شوند و آنهايي که اقتصادي نيستند حذف مي گردند.


با توجه به رکورد حاصله گاوها بر حسب توليد تقسيم بندي شده و جيره هر گروه متناسب با توليد آنها تنظيم مي گردد، گله هاي تحت پوشش هر ماه يکبار بطور مرتب رکوردگيري انفرادي شده و نمونه شير هر گاو از نظر درصد چربي آزمايش مي گرددو همچنين از روي رکورد هاي بدست آمده ميتوان اسپرم يا گاو نر مناسب را انتخاب و به گاو ماده تلقيح نمود.


بنابر اين آنچه در مورد صفات کمي مثل توليد شير ،چربي پروتئين ، توليد مثل ، تيپ و ……  بايد به صورت جدي مورد توجه قرار گيرد. اندازه گيري دقيق و مرتب اين صفات در زمان هاي تعيين شده و جمع آوري رطلاعات لازم و تجزيه و تحليل اين داده ها بر حسب نتايج آنها و اعمال روشهاي اصلاح صفات مورد نظر و بهبود روشهاي تغذيه ، مديريت ، توليد مثل و…… مي باشد .


تاريخچه رکوردگيري در ايران و جهان


الف: تاريخچه رکوردگيري شير در دنيا


بتدريج از اواخر قرن 19 به بعد دامپروران ، مراکز علمي دامپروري و اتحاديه هاي گاوداران در اروپا و امريکا عماليات رکوردگيري و تست شير را به منظور انتخاب بهترين گاوها جهت اصلاح نژاد و نگهداري شروع نمودند.


در آن زمان براي اولين بار پروفسور A.M.Leory  که از محققان علوم دامي فرانيه بود در يکي از جزوات خود احتمالل انجام رکوردگيري در فواصل معيين (پريوديک) را به جاي رکوردگيري روزانه مطرح نمود،اين نظريه توسط ساير کارشناسان بخصوص آقاي     و  Flesch  Mann    و همکارانش در دانمارک پس ار 9 سال آزمايش و عمليات بر روي يک گلهء 60 راسي در اول ماه مه 95 ثابت گرديد و اين شروع عنليات رکوردگيري شير براي اولين بار در دنيا بود . اين تکنيک پس از يک سري تغيير و تحولات مورد قبول کشورهاي ديگر مانند سوئد، آلمان، هلند و کشورهائي که صنعت گاو شيري آنها داراي اهميت اقتصهدي است، واقع گرديد ولي با وجود اين روشهاي حاصله دقيقا کامل نبوده و بحث هاي زيادي درباره احتمال اشتباه در روش روزانه با روش دوره اي وجود داشت اگر چه محاسبات اوليه معلوم نبود که در روش رکوردگيري روزانه با تستهاي ماهيانه اختلاف زيادي وجود دارد .


در حقيقت کشورهايي که به مزاياي رکوردگيري شير پي برده اند روش رکوردگيري(پريوديک) را که بين 7 روز تا 2 ماه مي باشد با تججه به شرايط خاص خود انتخاب مي نمايند.


در سال 1923 کشورهايي که سيستم رکوردگيري شير را اجراء نمودند در يک سمينار      بين المللي دامپروري قانوني را تصويب کردند که يک روش استاندارد براي رکوردگيري لازم تشخيص داده شد ولي برخي ديگر از کشورها با توجه به شرايط محيطي و اهداف پيش بيني شده روشهاي خاص خود را اعمال مي نمودند.


در سال 1931 در کنگرهء بين المللي گاوهاي شيري در کپنهاک دانمارک پيشنهاد تشکيل يک سيستم و سازمان بين المللي رکوردگيري ارائه گرديد و در سال 1947 کميسيوني مرکب از نمايندگان سويس،فرانسه و هلند در رم تشکيل و طرحهايي براي محاسبات ،فرمولاسيون و نتايج حاصل از رکوردگيري به منظور استاندارد نمودن عمليات رکورد را ارائه دادند اين طرح ها جهت بررسي در کشورهاي عضو ارسال و نتايج حاصل از بررسي ها در کنفرانسي که در سپتامبر 1949 در رم برگزار گرديد مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و نهايتا قرار بر اين شد که گروهي از کارشناسان ، طرحها و قوانين جامع تصويب شده رکوردگيري را تهيه و به سازمان هاي رکوردگيري کشورهاي عضو ارسال نمايند.


گروه مذکور طرحي را به صورت پيش نويس جهت تصويب به تمام کشورهاي عضو ارسال نمود. همچنين اين مجمع پيشنهاد تشکيل گروهي به نام کميتهء رکوردگيري شير اروپا را با عضويت نمايندگان  ارائه نمود  بدين ترتيب سرانجام پس از يک دوره 30 ساله سازمان بين المللي رکوردگيريinternational Milk Rrecording Organization    به منظور يکنواخت نمودن برنامه هاي مختلف رکوردگيري اولين جلسه خود را در تاريخ هاي 5-9 مارس 1951 در رم تشکيل داد.


در سال1963 در سيزدهمين جلسه تصميم گرفته شد که جلسات و سمينارهاي رکوردگيري هر 2 سال يکبار برگزار گردد.


در سال1968 و در شانزدهمين نشست که در رم برگزار گرديد استفاده از دستگاه جديدي به نام ميلکوتستر براي آزمايش شير و تعيين درصد چربي در دستور کار کميته قرار گرفت و در هفدهمين نشست از تاريخ 15-16 سپتامبر 1970 در اتريش آقاي دکترHODGES پيشنهاد تغيير اسم کميته رکوردگيري را مطرح نمود و نام کميته به شرح زير انتخاب شد.


INTERNATIONAL  COMMITTEE  FOR  ANIMAL  RECORDING  (ICAR)


در اين جلسه همچنين  بحث و گفتگوهاي بيشتر راجع به دستگاه هاي تجزيه کنندهء شير مانند ميلکوتستر ،پروميلک و I.RMA انجام گرفت و در سال 1988 سازمان جديدالتاسيس INTERBULLبصورت زيرمجموعه اي از کميته بيت المللي رکوردگيري قرلر گرفت و در سال 1990 صدمين سال شروع رکوردگيري و چهلمين سال تاسيس کميته رکوردگيري شير جشن گرفته شد.


ب: تاريخچه رکوردگيري شير در ايران


رکوردگيري از گاوهاي شيري قبل از انقلاب و از سال 1336 توسط مرکز اصلاح نژاد آغاز و تا سال 1340 مجموعا 600 راس گاو از نژاد براون سويس و توده کلوهاي بومي تحت پوشش قرار داشتند در سال 1344 بر اساس برنامه هاي رکوردگيري تعداد وهحد گهوداري با مجموع ظرفيت 1400 راس از گاوهاي سرابي، آميخته هاي بومي با نژادهاي هلشتاين تارانتر و دانمارکي بطور متناوب تحت پوشش برنامه هاي رکوردگيري قرار داشتند.


پس از انقلاب عمليات رکوردگيري بصورت مستمر و پيگير بعد از ورود گاوهاي ثبت شده کانادايي که به عنوان هسته هاي اصلاح نژادي براي گاوهاي هلشتاين ايران مطرح گرديدند از سال 1364 با 13 گله در استان هاي تهران ، مازندران ، اصفهان ،همدان و زنجان آغاز گرديد.


لازم به يادآوري است که هدف از رکوردگيري گله هاي مذکور انتخاب گوساله هاي نر مولد اسپرم با اجراي برنامه هاي اصلاح نژاد به خصوص تعيين ارزش ارثي و ساير صفات مطرح در اصلاح نژاد مي باشد.


 


در سالهاي 64-65 به منظور افزايش دقت در انتخاب گوساله هاي نر ممتاز و همچنين ساير برنامه هاي مربوط به اصلاح نژاد ، گله هاي غير رجيستر نيز به تدريج تحت پوشش رکوردگيري شير قرار گرفت بطوريکه در سال 1367 مجموع گاوهاي ثبت شده و غير ثبت شده افزون بر000/50 راس گرديده است.

مقاله در مورد شير گاو

داستان کودکانه با نقاشي

شهر جوانرود کرمانشاه

نوشتن مقاله

نوشتن مقاله

دانلود رايگان مقاله فارسي

رکوردگيري ,شير ,مي ,سال ,توليد ,، ,رکوردگيري شير ,در سال ,اصلاح نژاد ,مي باشد ,و در

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

یوزرنیم و پسورد نود 32 دل نوشته های دل سرگشته من نداي ماهين عرقیات 1 وبلاگ nilowrayaneh بورس انواع لوازم جانبی موبایل در مشهد محتواهای بازاریابی ققنوس گروه نویسندگی صریر